Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Opblaasbare jacuzzi

Een opblaasbare jacuzzi kan je makkelijk opzetten én opbergen wanneer je maar wil. Het grote voordeel is dan ook dat er geen ruimte in de tuin verloren gaat. Meer over de mogelijkheden, prijs, het onderhoud, … kom je hier te weten. Bekijk het complete aanbod in de webshop.

 

 

Waarom een opblaasbare spa?

Een jacuzzi is de ideale manier om heerlijk te ontspannen. Voor vele mensen is het plaatsverlies dat ermee gepaard gaat echter een minpunt. Met een opblaasbaar bubbelbad is dat probleem voorgoed de baan. Je kan hem opzetten en opbergen waar (zowel binnen als buiten) en wanneer je maar wil.

Een opblaasbare spa is vrij eenvoudig en snel op te zetten. Daarbij wordt een pomp gebruikt om hem op te blazen. Het feit dat hij makkelijk op en af te breken is, maakt ook dat een opblaasbare jacuzzi huren tegenwoordig heel populair is.

 

 

Opblaasbare jacuzzi kopen: Waarop je moet letten

Wanneer je een opblaasbare jacuzzi wil aanschaffen, hou je best rekening met volgende zaken:

 • Aanwezigheid van extra’s zoals een isolerend afdekzeil. Hier kun je flink wat energie mee besparen.
 • Constructiemateriaal: wat voor soort PVC is er gebruikt? Is de rand stevig genoeg om op te zitten? Zijn reparaties makkelijk uit te voeren?
 • Hoeveel lawaai maakt de pomp?
 • Zijn de filters makkelijk te bereiken en eenvoudig te verwisselen?
 • Hoeveel stroom gebruikt het verwarmingselement? Een jacuzzi gebruikt flink wat energie bij het op temperatuur houden van het water. Reken op €1 à €1,50 aan stroomkosten per dag.

 

 

Prijs opblaasbaar bubbelbad

De prijzen van een opblaasbare hot tub variëren van €350 tot €1000. Een basismodel van hoge kwaliteit geschikt voor vier personen kost doorgaans €500 tot €600. Voor de wat luxere modellen met zoutwatersysteem en andere extra’s betaal je gemiddeld €750 tot €900.

Wil je een opblaasbare jacuzzi kopen en ben je benieuwd naar een prijs op maat van jouw wensen? ✓ Bekijk het aanbod en de prijzen in de webshop.

 

jacuzzi opblaasbaar

 

Is je jacuzzi opblaasbaar? Dan is dit handig om te weten…

We halen enkele interessante weetjes aan voor het geval je kiest voor een opblaasbaar bubbelbad:

 

1. Hoe lang duurt het opwarmen?

Dat hangt af van het type verwarmingselement dat in de opblaasbare whirlpool (de pomp) is geïntegreerd. Gemiddeld moet je rekenen op een maximale opwarming van 1 tot 2 graden per uur.

Om het water op een temperatuur van 40°C te brengen zijn er dus meerdere uren nodig. Om de stroomkosten van het opblaasbaar bubbelbad te beperken is het aan te raden om het goed af te dekken wanneer je het niet gebruikt. Het water koelt dan veel minder snel af waardoor het sneller weer op de gewenste temperatuur is.

 

2. Opblaasbare jacuzzi gebruiken in de winter

Sommige opblaasbare spa’s kan je ook in de winter gebruiken, zelfs in vrieskou. Alles hangt af van de kwaliteit van het PVC. Je zult de verwarming tijdens de vorstperiode wel aan moeten laten staan omdat het water in de pomp en het bad zelf anders kan bevriezen. Daarbij is veel afhankelijk van de locatie van de jacuzzi (open lucht, onder een veranda, enz.)

 

3. Opblaasbare jacuzzi met zoutwatersysteem

In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld bij de luxere versies van Intex, zijn opblaasbare hot tubs voorzien van een zoutwatersysteem. Dat is een erg handig systeem dat door middel van elektrolyse zelf chloor aanmaakt uit zout.

Het grote voordeel van een zoutwatersysteem is dat je geen waterbehandelingsproducten meer hoeft toe te voegen en dat het water in de jacuzzi niet naar chloor ruikt. Je hoeft alleen maar periodiek een heel kleine hoeveelheid (slechts 1/10 van het zoutgehalte in zeewater) zout toe te voegen aan het water.

Het water blijft op deze manier vrij van bacteriën. Verder zullen er door het zoutwatersysteem geen algen ontwikkelen in het water.

 

4. Accessoires voor een opblaasbaar bubbelbad

Ook voor een bubbelbad dat opblaasbaar is zijn er diverse accessoires te koop waarmee je het kan onderhouden of pimpen. Denk maar aan speciale comfortverhogende nekkussens of een bekerhouder die je aan de rand van de jacuzzi kan klemmen.

Om te voorkomen dat het water ‘s nachts te veel afkoelt is een isolerend afdekzeil onmisbaar. Je kan er flink wat stroom mee besparen omdat het opwarmen van het water lange tijd in beslag kan nemen. Met zo’n afdekzeil kan je een afkoeling van 5°C voorkomen en dat scheelt al gauw twee tot drie uur opwarmen.

 

 

Wat met het onderhoud?

Je kan het water in de jacuzzi best één keer per maand vervangen. Er zijn verschillende producten te koop die chloorvrij zijn waardoor het kunststof (PVC) niet aangetast wordt.

Wat betreft waterbehandeling en het reinigen van de jacuzzi volg je best het advies van de fabrikant op. Indien een zoutwatersysteem geïntegreerd is, wordt het water automatisch behandeld. De chloormoleculen die met een zoutwatersysteem geproduceerd worden zijn niet schadelijk voor het zwembad en blijven ook niet op het materiaal achter.
Extra tips:

 • Neem een douche vooraleer je gebruik maakt van de jacuzzi. Zo voorkom je dat huidverzorgende producten in het water terecht komen en de waterkwaliteit beïnvloeden.
 • Spoel de filters regelmatig schoon onder de kraan.
 • Gebruik liever geen chloor om de spa schoon te maken. Chloor kan het materiaal aantasten. Er zijn speciale chloorvrije producten in de handel waarmee je het bubbelbad prima kunt reinigen.

 

 

Merken opblaasbare jacuzzi’s

Opblaasbare hot tubs zijn te verkrijgen in allerlei vormen, formaten, afwerkingen, … Dat maakt het best moeilijk om een keuze te maken. Hieronder halen we kort twee populaire merken aan van opblaasbare jacuzzi’s.

 

1. Opblaasbare jacuzzi Intex

Intex heeft meerdere soorten opblaasbare jacuzzi’s in het assortiment. Deze worden ‘Pure Spa’ genoemd en zijn in meerdere uitvoeringen te koop. Bij de Pure Spa komen de bubbels, net als bij een klassiek bubbelbad uit de bodem.

Bij de overige modellen wordt het water door middel van vier of meer krachtige jetstralen in het water gepompt, wat een masserende werking op het lichaam heeft. Bij de duurste opblaasbare spa van Intex heb je zowel de bubbels als jetstralen. Deze bubbelbaden kunnen voorzien worden van een zoutwatersysteem zodat je geen chloor of ander waterbehandelingsmiddel hoeft te gebruiken. Bekijk het assortiment in de webshop.

 

2. Bestway opblaasbare jacuzzi

Binnen het aanbod van Bestway is er de serie Lay Z Spa die in meerdere uitvoeringen beschikbaar is. De wat duurdere en meest populaire modellen zijn de Palm springs en de Spa Miami. Deze modellen worden geleverd met een externe pomp die niet alleen voor de masserende waterstralen uit de jets zorgt, maar waarmee je het bubbelbad ook kunt opblazen.

Via het controlepaneel op de pomp kan je de verschillende functies bedienen. De opblaasbare jacuzzi’s van Bestway zijn net zoals de meeste Intex spa’s geschikt voor vier personen. Natuurlijk zijn er ook grotere formaten beschikbaar. Bekijk het assortiment in de webshop.

 

 

Offertes voor een jacuzzi ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw jacuzzi. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen