Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Container zwembad

Wil je snel en zonder vergunning een kwalitatief zwembad in je tuin laten plaatsen? En liefst ook in een luxueuze uitvoering met alle comfort? Dan is een container zwembad ongetwijfeld iets voor jou. Zo’n container als zwembad is bovendien een pak budgetvriendelijker dan het gemiddelde inbouw zwembad. In dit artikel ontdek je alles over de voordelen, prijzen, het onderhoud, … van container zwembaden.

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen
Mogelijke uitvoeringen
Container zwembad prijs
Onderhoud zwembadcontainer
FAQ containerzwembad
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is een container zwembad?

Een containerzwembad is een kant-en-klaar opzetzwembad dat is ingebouwd in een container. Het kan gaan om een gerecycleerde zeecontainer, maar ook om een nieuwe stalen constructie die extra is verstevigd. De buitenkant is voorzien van een roestvrije laklaag en de binnenkant bestaat uit een naadloze kunststof kuip die in de container is gelast. Bovendien beschik je over alle opties van een inbouwzwembad: warmtepomp, zandfiltersysteem, doseerapparaat voor de chloor- en pH-waarde, …

Container zwembad kopen? Een gespecialiseerde vakman komt graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken en een voorstel op maat uit te werken. Start je aanvraag hier!

container zwembad

 

Voor- en nadelen containerzwembad

Naast een zeecontainer als zwembad kan je natuurlijk ook voor een klassiek ingebouwd zwembad in je tuin kiezen. Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n containerzwembad ten opzichte van een zwembad op maat? We wegen ze kort tegen elkaar af:

 

Voordelen container zwembad

  • Budgetvriendelijk: voor een kwalitatief inbouwzwembad mag je al gauw rekenen op 45.000 à 60.000 euro, afhankelijk van het luxeniveau. Een zwembad in een container met alle mogelijke luxe heb je daarentegen al voor ongeveer 30.000 euro. Een behoorlijk lagere prijs dus.
  • Geplaatst op 1 dag: een gespecialiseerd bedrijf produceert zijn container zwembaden volledig in een atelier. Gaat het om een bovengrondse plaatsing? Dan duurt het vaak minder dan 1 dag om de zwembadcontainer volledig te installeren en alle aansluitingen in orde te brengen.
  • Zelfde comfort van inbouwzwembad: zo’n container is geen bouwkundig zwembad, maar moet qua luxeniveau amper onderdoen voor zo’n zwembad op maat. Het filtersysteem is even kwalitatief, er is een systeem om de chloor- en pH-waarde automatisch te doseren, je kan kiezen voor een bovendek van geolied hardhout, …
  • Mee te verhuizen: koop je een nieuwe woning? Dan moet je je zwembad container zeker niet achterlaten. Met een kraanwagen kan je zo’n opzetzwembad mee verhuizen naar zijn nieuwe locatie. Dat is met een inbouw zwembad uiteraard geen optie.

 

Nadelen container zwembad

  • Typische, robuuste look: een container als zwembad heeft uiteraard niet de meest elegante en verfijnde uitstraling. Ook qua afwerking en afmetingen zijn er minder mogelijkheden in vergelijking met een bouwkundig zwembad op maat. Hou je echter van een robuuste stijl? Dan is die typische container-look zeker geen doorn in het oog.
  • Enkel in rechthoekige vorm: ook qua vorm heb je niet echt veel opties met een zwembad in een container. Zulke zwembaden zijn enkel in een rechthoekige vorm te verkrijgen, al kunnen de afmetingen wel verschillen. Zo’n vorm is dan weer wel ideaal om baantjes in te trekken.
  • Minder goed geïsoleerd: staal heeft niet de beste isolatiewaarde. Daardoor kan warmte sneller ontsnappen en liggen de verwarmingskosten voor je zwembad iets hoger dan bij een inbouwzwembad. Er bestaan echter technieken om ook zo’n zwembadcontainer beter te isoleren. Vraag er zeker naar bij een gespecialiseerd bedrijf actief in jouw buurt.

 

Mogelijke uitvoeringen van zwembadcontainers

Ook al is een zwembadcontainer een kant-en-klaar opzetzwembad zijn er toch verschillende uitvoeringen beschikbaar. Je kan je gedroomde zwembad creëren door de juiste keuzes te maken op vlak van…

 

1. Afmetingen

Het standaard containerzwembad is gemiddeld 6,5 meter lang, 3 meter breed en 1,5 meter diep. Er bestaan echter ook zeecontainer zwembaden die dubbel zo lang zijn. Ook qua breedte en diepte zijn er verschillende mogelijkheden, al liggen die behoorlijk dicht bij elkaar.

 

2. Kleuren

De meeste container zwembaden zijn aan de buitenkant gelakt in het zwart of donkergrijs. Toch kan je bij sommige bedrijven ook nog voor andere RAL-kleuren kiezen. Vraag dus zeker naar je opties bij je gekozen zwembad-expert in je buurt.

 

3. Materialen

De container zelf bestaat altijd uit gerecycleerd staal met een gelaste kuip van kunststof (zwembadfolie) erin. Daarnaast kan je echter voor verschillende materialen kiezen voor het ligdek, de zwembadtrap, … Denk maar aan kunststof, gemodificeerd hout om valpartijen te vermijden, …

 

4. Plexiwand of niet?

In de zijwand van je zeecontainer zwembad kan je optioneel een plexi wand laten aanbrengen. Zo kan je vanaf de buitenkant mensen onderwater zien zwemmen. Zo’n doorzichtige wand verhoogt uiteraard wel het prijskaartje van je zwembadcontainer.

 

5. Extra opties

Het luxeniveau van je containerzwembad bepaal je helemaal zelf. Laat je bv. nog een jetstream inbouwen om tegen de stroom in te zwemmen? Wil je een (automatisch) afdekzeil met een noppenfolie? Of led-verlichting onderwater laten aanbrengen? Het kan allemaal als je een container zwembad wil kopen.

 

Hoe kies ik mijn gedroomde container zwembad?

Wil je een goed overzicht krijgen van de mogelijkheden voor jouw zwembadcontainer? En ook gericht de totaalprijzen vergelijken? Dan vraag je best voorstellen op maat aan bij meerdere gespecialiseerde plaatsers actief in je buurt. Dat is de beste garantie op een doordachte keuze tegen een scherpe prijs.

Vrijblijvend voorstellen aanvragen? Kom gratis in contact met meerdere gespecialiseerde bedrijven actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Container zwembad prijs

De kostprijs van een zwembadcontainer hangt vooral af van het afwerkingsniveau, de moeilijkheidsgraad van de plaatsing, … Gemiddeld mag je rekenen op 30.000 à 40.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing) voor een hoogstaand container zwembad met alle gewenste comfort.

TIP: de prijs van een container zwembad kan ook verschillen van bedrijf tot bedrijf. Vergelijk daarom zeker meerdere voorstellen van gespecialiseerde plaatsers actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

 

zwembadcontainer

 

Onderhoud zwembad container

Het onderhoud van een container zwembad verschilt eigenlijk niet van dat van een inbouw zwembad. Hoe hou je je zwembad proper en je waterkwaliteit optimaal? De belangrijkste onderhoudsmaatregelen op een rij:

  • Filtersysteem: bij een containerzwembad is een kwalitatief zandfiltersysteem inbegrepen. Je hoeft je zwembadwater dus zeker niet te vervangen. Het aantal uren dat je je water moet filteren, hangt vooral af van het watervolume.
  • Zwembadstofzuiger: met een filter haal je niet alle vuil uit je zwembadcontainer. Daarom investeer je best in een automatische zwembadstofzuiger om de bodem en de randen proper te maken. Ook een schepnet om bladeren en ander vuil uit het wateroppervlak te verwijderen is geen overbodige luxe.
  • Waterkwaliteit meten: je gaat best regelmatig de waterkwaliteit na met speciale teststrips. Gelukkig zijn containerzwembaden doorgaans uitgerust met een automatisch chloor- en pH-systeem. Zo’n apparaat meet deze waarden en houdt ze ook voortdurend op peil.
  • Buitenkant afspuiten: naast de binnenkant van je zwembadcontainer is er natuurlijk ook nog de buitenkant. Wil je groene aanslag op je stalen container voorkomen? Dan volstaat het om die regelmatig eens grondig af te spuiten met een tuinslang.

 

Enkele veelgestelde vragen

Interesse in een zwembad zeecontainer? Vraag dan zeker info op maat aan een gespecialiseerd bedrijf. Ook hieronder vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen:



  • Is een zeecontainer zwembad vergunningsvrij?
    Een zwembadcontainer kan je verplaatsen en mee verhuizen. Omdat het om een tijdelijke constructie gaat, is er geen vergunning nodig. Dat is een groot voordeel ten opzichte van een bouwkundig zwembad. Het zorgt er ook voor dat je zo’n zwembadcontainer snel en zonder administratieve rompslomp kan laten plaatsen.

    TIP: wil je zeker zijn over het feit dat je geen vergunning moet aanvragen bij het plaatsen van een zeecontainer zwembad? Doe dan zeker de vergunningcheck op de gloednieuwe online website van het Omgevingsloket.



  • Kan ik een container zwembad in de grond laten plaatsen?
    Ja, dat is zeker mogelijk. Je kan zo’n zwembad bijvoorbeeld half of volledig laten ingraven. Let wel op: als je je zwemcontainer laat ingraven, heb je wél een omgevingsvergunning nodig. Zo’n plaatsing is natuurlijk arbeidsintensiever en ook duurder dan een bovengrondse plaatsing. Zo zijn er extra graafwerken nodig en is ook een verharding vereist.


  • Is een gerecycleerd zeecontainer zwembad minder kwalitatief?
    Je leest soms dat een herbruikte zeecontainer als basis voor je zwembad minder duurzaam is dan een nieuwe stalen constructie. Alles hangt uiteraard af van hoe zo’n zeecontainer is omgebouwd tot een zwembad. Vraag daar dus zeker naar bij de fabrikant. Uiteraard ben je met een nieuwe, extra verstevigde container iets zekerder van een lange levensduur.


  • Kan ik zo’n containerzwembad sneller geleverd krijgen?
    Zeker. Een gespecialiseerd bedrijf maakt je containerzwembad op slechts een paar weken in een atelier. Doorgaans moet je niet langer wachten dan 6 weken voor je zwembad klaar is. Bovendien duurt de plaatsing niet langer dan 1 dag. Kortom, het verschil in levertijd met een bouwkundig zwembad is enorm.

 

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen