Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

RVS zwembad: voor- en nadelen & prijzen

RVS zwembaden zijn nog relatief nieuw, maar de laatste jaren is de verkoop van deze zwembaden aanzienlijk toegenomen. Dat hoeft niet te verwonderen gezien het prachtig design en de oerdegelijke, onderhoudsvrije eigenschappen van het materiaal. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen en prijs van een rvs zwembad.

Een rvs zwembad laten plaatsen? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes via deze pagina. 

 

rvs zwembad Wat is een RVS zwembad?

RVS is roestvrij staal en dus erg goed bestand tegen corrosie. Dit hoogwaardig materiaal laat zich ook gemakkelijk bewerken; het is lasbaar, plooibaar en snijdbaar. Deze zwembaden kunnen daarom op maat gemaakt worden. De vorm, uitvoering en afmetingen bepaal je dan volledig zelf!

Zo kan een rvs zwembad gemaakt worden uit verschillende rvs platen die aan elkaar gelast worden, ofwel uit één plaat die in een bepaalde vorm geplooid wordt. In plaats van een volledige rvs zwembadconstructie te kiezen (monoblok), kun je er eventueel ook voor opteren om een kunststof zwembad te kopen dat met rvs platen is afgewerkt.

Zwembaden van roestvast staal kunnen zowel buiten als binnen geplaatst worden. Ook qua uitvoering zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een overloopzwembad of een klassieker onderloopzwembad.

 

Welke voordelen bieden RVS zwembaden?

+ RVS zwembaden zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Algen en andere bacteriën, een vervelend en vaak voorkomend probleem, kunnen zich moeilijk hechten. Het oppervlak is immers glad en heeft geen poriën. Hierdoor moet je weinig of geen chemische onderhoudsproducten gebruiken.

+ Deze zwembaden worden in één stuk geplaatst en zijn daarom gemakkelijk te leveren en snel te plaatsen.

RVS zwembaden zijn zowel in standaardmaten als op maat verkrijgbaar.

+ Het materiaal is UV-bestendig en zal dus niet verkleuren of verbleken door de zon.

RVS is een materiaal dat goed isoleert. Het water zal dus niet zo snel afkoelen. Bovendien wordt het water ook sneller opgewarmd wanneer de zon op de wanden en bodem schijnt. RVS zwembaden zijn daarom energiezuiniger.

+ Aangezien rvs een recycleerbaar materiaal is, zijn deze zwembaden uiterst milieuvriendelijk.

Roestvrij staal is erg sterk en duurzaam: het is quasi niet kapot te krijgen en gaat zeer lang mee. Ook is rvs waterdicht en krimpvrij.

+ Het materiaal heeft een tijdloos en luxueus uiterlijk dat bij alle woningstijlen past.

+ RVS weerkaatst de zonnestralen en de heldere lucht in het water, wat voor een uniek en prachtig kleur- en lichtspel zorgt. Dit zwembad is een ware streling voor het oog!

 

rvs zwembad

 

Heeft een RVS zwembad ook nadelen?

– In (grote) rvszwembaden kunnen soms lasnaden zichtbaar zijn, vooral wanneer het water stilstaat.

– Zwembaden van roestvast staal zijn duurder dan kunststof (polyester) zwembaden. Ze gaan over het algemeen wel langer mee, wat de meerprijs rechtvaardigt.

RVS is niet krasbestendig.

Doordat de zon weerkaatst op het materiaal, ontstaan allerlei lichtschakeringen die verblindend kunnen werken.

Omdat deze trend nog in opmars is, produceert nog niet elke zwembadbouwer RVS zwembaden.

 

rvs zwembad

 

Prijs van RVS zwembaden

Zoals gezegd, staan roestvrije zwembaden van staal garant voor kwaliteit, luxe en duurzaamheid. Daarom is dit type zwembad vrij duur. Prijzen voor een afgewerkt rvs zwembad beginnen ongeveer vanaf €50 000, inclusief plaatsing. Wil je ook een warmtepomp, zwembadafdekking en automatische ontsmetting erbij, dan kunnen de prijzen oplopen tot 60 000 euro.

Een rvs zwembad zelf maken is geen goed idee. Dit is een moeilijke klus die heel wat kennis, ervaring en vakmanschap vereist.

Op zoek naar een professionele plaatser van rvs zwembaden? Via de online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij verschillende erkende zwembadbouwers in de buurt. Zo kan je gemakkelijk prijzen vergelijken en de beste optie kiezen.

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen