Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vinylester zwembad: uitvoeringen & prijzen

Zoek je een inbouw zwembad dat relatief snel te plaatsen is? Dan is een vinylester zwembad zeker het overwegen waard. Een zwembadspecialist plaatst zo’n monoblock zwembad in zijn geheel in het uitgegraven deel van je tuin. Wat maakt vinylester zo geschikt voor een zwembad? En op welke richtprijs mag je rekenen? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Voor- en nadelen
Mogelijke uitvoeringen
Prijs vinylester zwembad
Hoe vinylester zwembad plaatsen?
Mogelijke alternatieven
Ontvang vrijblijvend je offertes

 

 

Wat is een vinylester zwembad?

Bij zulke zwembaden is de grote kuip gemaakt van stevig vinylesterhars. Hoe meer lagen van dat hars, hoe duurzamer en sterker het zwembad. Daarnaast is het altijd een monoblock zwembad, wat betekent dat de zwembadspecialist de kuip van tevoren maakt en dan in 1 keer in je tuin plaatst.

Soms zijn zwembaden gemaakt van vinylester én polyester. Het belangrijkste verschil is dat een volledige vinylester kuip bestand is tegen osmose. Zo voorkom je kleine blaasjes op de oppervlakte van de zwembadwand.

Ontdek of een vinylester zwembad bij jou past! Krijg advies en kijk naar het aanbod van meerdere experts. Dankzij hun vakkennis kunnen professionele zwembadspecialisten je helpen met je keuze. Vind een betrouwbare expert in je buurt!

vinylester of polypropyleen zwembad

 

Voor- en nadelen van vinylester zwembaden

Er zijn heel wat redenen om te kiezen voor een vinylester zwembad. Maar zijn er ook minpunten te noemen? Een kort overzicht van de voordelen én de nadelen:

 

  • Kleurvast: dit soort zwembad verkleurt niet door zonlicht of chloor. Dit is vaak wel het geval bij andere zwembaden.
  • Stevig: vinylester is een erg sterk materiaal. Het is bestand tegen krassen, hoge temperaturen, lekken, algen en bacteriën. Het merendeel van deze problemen is het gevolg van osmose. Vinylester is een van de enige monoblock zwembaden die hier niet gevoelig voor is.
  • Duurzaam: door hun eigenschappen hebben vinylester zwembaden ook een erg lange levensduur. Vaak krijg je ook standaard 20 à 30 jaar garantie bij aankoop. Die lange termijn toont aan hoeveel vertrouwen zwembadspecialisten hebben in de duurzaamheid van dit product.
  • Snelle plaatsing: het zwembad wordt in 1 keer geproduceerd in een fabriek. Hier zijn meestal nog wel kranen voor nodig, maar je hebt niet wekenlang vakmensen over de vloer.
  • Vele uitvoeringen: er zijn erg veel mogelijkheden om je vinylester zwembad vorm te geven. Zo is er een optie voor iedereen. Hieronder lees je meer over de uitvoeringen.

 

  • Vaste afmetingen: zoals de meeste monoblock zwembaden is puur maatwerk niet mogelijk. Je moet je houden aan de standaard afmetingen. Gelukkig is er nog altijd een breed aanbod aan vormen, afmetingen, kleuren, … om uit te kiezen.
  • Duurder: een vinylester zwembad kost gemiddeld meer dan een vergelijkbaar polyester zwembad. Over het algemeen is een monoblock zwembad duurder dan een opbouwzwembad, maar nog altijd goedkoper dan een betonnen inbouwzwembad.

 

Mogelijke uitvoeringen

Jij bepaalt helemaal zelf hoe jouw monoblock zwembad van vinylester eruit komt te zien. Samen met je zwembadbouwer maak je verschillende keuzes qua vormgeving en afwerking. Hieronder wat meer uitleg!

 

1. Vormgeving vinylester zwembaden

  • Afmetingen: bij een monoblock zwembad is geen maatwerk mogelijk. Maar je hebt nog altijd erg veel keuze. Bij het kiezen van de precieze omvang van je zwembad hou je rekening met de grootte van je tuin en je persoonlijke wensen.
  • Vorm: je hebt een keuze uit ronde, vierkante of rechthoekige zwembaden. Traditionele toevoegingen zoals een trap zijn ook mogelijk. Ook de bodem kan verschillen van vorm. Je kan bv. kiezen voor een diep en een ondiep deel of alles op dezelfde hoogte houden.
  • Kleur: de uitstraling van je zwembad kan je makkelijk beïnvloeden door de kleur van je zwembadkuip. Ook patronen zijn vaak mogelijk. Bij de meeste firma’s heb je de keuze uit kleuren zoals wit, blauw, donkerblauw, grijs, lichtgrijs en lichtblauw.

 

2. Afwerking vinylester zwembaden

  • Afdekking: dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van vervuiling en bacteriën omdat ze moeilijker een weg naar het water vinden. Een afdekking houdt ook de temperatuur van je water vrij stabiel, wat energiebesparend is.
  • Verlichting: aangepaste verlichting geeft je zwembad een unieke en afgewerkte look. Bovendien is het ook veiliger als je wil zwemmen wanneer het buiten donker is. Je kan de verlichting plaatsen langs de rand van je zwembad of rondom de treden van je trap.
  • Verwarming: bij een inbouwzwembad is een verwarmingssysteem uiteraard essentieel. De meeste zwembadspecialisten kiezen voor een warmtepomp. Zo’n systeem werkt energiezuinig, is ecologisch en houdt je zwembadwater goed op temperatuur.
  • Trappen: je kan kiezen voor ingebouwde trappen of een inox ladder/trap. De ingebouwde trappen zijn helemaal op maat te maken. Zoals bijvoorbeeld trappen die starten vanuit de hoek van je zwembad, de hele breedte van je zwembad innemen of trappen die enkel een zijwaarts deel innemen.

TIP: laat je adviseren door meerdere zwembadspecialisten. Elke expert heeft een ander aanbod. Daarom is het de moeite waard om meerdere offertes aan te vragen. Kom gratis in contact met verschillende experts in je buurt via ons offerteformulier.

 

Prijs vinylester zwembad

De prijs van zwembaden verschilt en is afhankelijk van de grootte, de uitvoering en alle extra’s die je erbij neemt. Gemiddeld starten de prijzen voor vinylester zwembaden vanaf 35.000 à 40.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Hou er rekening mee dat de kosten nog wel verder kunnen oplopen.

Welk prijskaartje hangt er aan jouw vinylester zwembad? Ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes voor jouw toekomstige zwembad van specialisten in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

vinylester zwembad

 

Hoe vinylester zwembad plaatsen?

De plaatsing van een vinylester zwembad verloopt ongeveer hetzelfde als de plaatsing van alle andere soorten monoblock zwembaden. Een zwembad is uiteraard onmogelijk om zelf te plaatsen. In het onderstaande stappenplan geven we weer hoe professionele zwembadspecialisten aan de slag gaan:

 

  1. Voorbereidende werken uitvoeren

    De locatie van je vinylester zwembad is de belangrijkste keuze voor je professional aan de slag gaat. Let hierbij op factoren als de oriëntatie en de helling in je tuin. Een expert adviseert je natuurlijk over een goede locatie. Pas nadat je een geschikte locatie gevonden hebt, begint een expert met het graafwerk.

  2. Graaf-, grond- en betonwerken uitvoeren

    De plaatser graaft je gekozen locatie nauwkeurig uit. Vervolgens werkt die de uitgegraven locatie af met beton. Is de ondergrond te vochtig? Dan plaatst de professional eerst nog een drainage.

  3. Vinylester zwembad plaatsen

    Omdat een vinylester zwembad een monoblock zwembad is, zijn er meestal kranen nodig voor een snelle plaatsing. Na het zwembad in de voorziene ruimte te plaatsen, zullen de experts je zwembad afwerken met stabilisé (mengsel van cement, zand en wat water). Dit zorgt voor een stevige verankering.

  4. Zwembad afwerken

    Na de correcte en snelle plaatsing kunnen de vakmensen alle technische onderdelen aansluiten. De verdere afwerking hangt af van je specifieke keuzes. Een overkoepeling, boordstenen of extra terras worden pas na plaatsing in orde gebracht. Is alles afgewerkt en is de kuip schoongemaakt? Dan kan je beginnen met het vullen van het zwembad.

 

Wil jij je vinylester zwembad laten plaatsen door een betrouwbare expert? Dat kan via onze offerteservice. Met hun vakkennis en expertise is je zwembad binnen een mum van tijd geplaatst. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van zwembad experts in je buurt.

 

Mogelijke alternatieven

De meeste monoblock zwembaden zijn uiteindelijk erg vergelijkbaar qua prijs en kwaliteit. Ook polypropyleen of polyester zwembaden zijn goede alternatieven als je iets anders zoekt dan vinylester. We sommen kort de verschillen op tussen deze drie monoblock zwembaden.

 

1. Vinylester of polypropyleen zwembad?

Je hebt heel wat mogelijkheden bij het kiezen van je vinylester zwembad. Het prijskaartje zal hierdoor wel sneller oplopen. Maar meer opties betekent ook dat je je zwembad volledig naar je hand kan zetten. Polypropyleen is een goedkopere keuze, maar is ook iets kwetsbaarder (voor bv. verkleuring en andere gevolgen van osmose). Het voordeel aan polypropyleen is dat je de afmetingen zelf kan kiezen. Ze hebben beide hun voor- en nadelen. Welk soort zwembad het best bij je past is persoonlijk.

 

2. Vinylester of polyester zwembad?

Een vinylester zwembad is beter bestand tegen osmose dan een polyester zwembad. Osmose staat ook wel bekend als polyesterrot. Bij kwalitatieve polyester zwembaden heb je hier waarschijnlijk geen last van, maar dan is de prijs ook hoger. Uiteindelijk krijgt een polyester zwembadkuip vaak nog een coating van vinylester voor extra stevigheid. Beide zwembaden zijn stevig en beter bestand tegen krassen.

 

TIP: laat je adviseren door zwembadspecialisten in je buurt!

Precies omdat ze zoveel over zwembaden weten, kunnen zwembadbouwers je exact vertellen waar je op moet letten tijdens je keuze: de beste kwaliteit qua materiaal, welke extra’s de moeite waard zijn en welke niet, … Kom in contact met experts via het offerteformulier hieronder:

 

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen