Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Opbouw zwembad: materialen en prijzen

Als je in de zomer lekker wil kunnen genieten van een verkoelende duik in het water maar je liever geen permanent zwembad in je tuin wil, dan is een opbouw zwembad wellicht iets voor jou. Zo’n opbouwzwembad is makkelijk op te zetten en niet al te duur.

Prijzen aanvragen voor de plaatsing van zwembaden kan op deze pagina.

 

Opbouwzwembad van kunststof

kunststof opbouwzwembad Opbouw zwembaden van kunststof zijn erg in trek omdat ze snel opgezet kunnen worden en vrij licht zijn. Je kan ze bovendien ook vrij eenvoudig weer opbergen. Populair zijn de opblaasbare zwembaden van het merk Intex en Bestway. Deze zwembaden zijn aantrekkelijk geprijsd en ideaal om in het zomerseizoen snel even op te zetten. De wat grotere kunststof zwembaden zijn voorzien van een metalen frame, waardoor ze meer waterdruk aankunnen en groter uitgevoerd kunnen worden. Je kan een eenvoudig opbouwzwembad van kunststof al kopen vanaf 100 euro. De wat grotere modellen met een metalen frame kosten gemiddeld 500 tot 800 euro.

Meer info over Intex zwembaden vind je hier.

 

Opbouw zwembad hout

Houten opbouw zwembaden zijn decoratief en sterk. Ze kunnen half ingegraven of volledig vrijstaand geplaatst worden en zijn in meerdere vormen verkrijgbaar. Het zijn stevige zwembaden die op een stabiele, vlakke ondergrond moeten worden geplaatst. Voor de productie van een houten zwembad gebruikt men vaak verduurzaamd hout of hardhout omdat deze houtsoorten goed bestand zijn tegen vocht. In principe hoef je het hout niet te onderhouden, maar om het langer mooi te houden kan je het naargelang de houtsoort periodiek oliën of beitsen. De prijs van een houten opbouw zwembad van 4×4 meter bedraagt ongeveer 3500 tot 4000 euro.

Meer informatie over houten zwembaden vind je hier.

 

Grotere modellen van opzetzwembaden voor meer zwemplezier

Indien je graag een wat groter opbouwzwembad wil waarin je ook daadwerkelijk wat baantjes kan trekken, dan kies je best voor een opbouw zwembad met een metalen wand. Dergelijke metalen zwembaden beschikken over een stalen frame, waardoor ze extra stabiel zijn en goed bestand zijn tegen de grote waterdruk die vooral op de lange zijden komt te staan.

Metalen baden kunnen volledig worden ingegraven maar ze kunnen ook vrijstaand worden opgezet. Bij bepaalde modellen moet je dan wel gebruik maken van bijgeleverde schorren, die voor de nodige stevigheid zorgen. De lengte van dit type zwembad bedraagt in de regel maximaal 8 meter, waardoor je er comfortabel baantjes in kan trekken.

 

opbouw zwembad

 

Hoe het water in een opbouw zwembad filteren?

Bij de wat kleinere opzetzwembaden wordt nagenoeg altijd een filterpomp met filterpatroon geleverd waarmee je het water kan filteren. Deze relatief goedkope filterpompen doen hun werk goed, maar je moet er geen wonderen van verwachten. Je moet de filterpatronen ook regelmatig uitspoelen en vervangen. Voor wat grotere baden kies je best voor een zandfilterpomp. Deze functioneren uitstekend en je hebt er niet al te veel onderhoud aan. Aan de drukmeter op de pomp kan je zien in hoeverre het zand in de filter vervuild is. Eens in de zoveel tijd moet je een zandfilter zichzelf schoon laten spoelen (backwash).

 

Waarom kiezen voor een opbouw zwembad?

Een van de belangrijkste voordelen van een opbouwzwembad is de gunstige prijs en de relatief eenvoudige opbouw. Er hoeven geen graafwerken verricht te worden en je kan zo’n bovengronds zwembad na gebruik ook weer makkelijk opbergen. Wanneer je een zwembad zoekt dat je vooral in de zomerperiode wil gebruiken om te kunnen genieten van het verkoelende water, dan is een opzetzwembad ideaal.

 

Alle voordelen van opbouwzwembaden op een rijtje:

• Geen dure graafwerken

• Makkelijk op te zetten en af te breken; bij verhuis kan je het zwembad meenemen

• Doorgaans geen speciale eisen aan de ondergrond (met uitzondering van een houten zwembad)

• Gunstige prijs

 

Als je wil dat het zwembad netjes is weggewerkt en omringd door bijvoorbeeld een houten terras, dan kies je best voor een inbouw zwembad dat volledig in de grond wordt ingegraven. Inbouw zwembaden bieden qua formaat ook wat meer mogelijkheden maar zijn daarentegen een stuk duurder omdat je te maken krijgt met graafwerken en kosten voor de afwerking.

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen