Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Infinity zwembad

Je hebt ze waarschijnlijk al gezien op sociale media: idyllische vakantiefoto’s van mensen die vanuit een infinity pool genieten van de zonsondergang of uitzicht op het bos, de bergen, … Maar ook thuis kan je zo’n zwembad met een infinity edge plaatsen als je tuin een zeker hoogteverschil heeft. Benieuwd hoe dat eruit kan zien? En wat zo’n infinity zwembad kost? Laat je inspireren in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs infinity zwembad
Inspiratie & voorbeelden
Vraag gratis offertes aan

 

 

Wat is een infinity zwembad?

Een infinity zwembad is een type overloopzwembad. Doordat het water over de rand (‘infinity edge’) valt, krijg je het gevoel dat het zwembadwater zich eindeloos uitstrekt. De goot ligt iets dieper dan het bad, wat resulteert in dat kenmerkende watervaleffect. Daarom komt dit type zwembad het best tot z’n recht in tuinen met een natuurlijk hoogteverschil. Heb je dit niet? Dan kan je beter kiezen voor een standaard overloopzwembad. In dit geval staat het waterniveau even hoog als de zwembadrand. Zo vormen tuin, terras en zwembad 1 geheel.

Kies ik beter voor een infinity pool of een standaard overloopzwembad? Een zwembadbouwer geeft je graag advies op maat om de beste keuze voor jouw situatie te maken. Ontvang gratis voorstellen op maat van meerdere specialisten via onze offerteservice.

infinity zwembad

 

Mogelijke uitvoeringen van infinity zwembaden

Droom je van je eigen infinity pool? Dan ben je vast benieuwd naar de vormgevingsmogelijkheden. Waaruit kan je zoal kiezen? Een overzicht:

 

1. Materialen

Een bouwkundig zwembad bestaat doorgaans uit beton. Een bouwkundig zwembad wordt dan ook altijd op maat gemaakt en kan zo helemaal in lijn met het landschap ingewerkt worden. Een prefab zwembad kan uit verschillende materialen bestaan als polyester, inox, keramiek, .. Elk materiaal heeft z’n eigen voor- en nadelen. Welk materiaal krijgt jouw voorkeur? Bespreek dit uitgebreid met je zwembadbouwer.

 

2. Afmetingen & vorm

Hoe groot mag je infinity pool zijn? En welke vorm had je in gedachten? Dit zijn allemaal vragen waar je rekening mee dient te houden. Infinity zwembaden heb je al in afmetingen van 4,5 m op 1,5 m, maar ook zwembaden van 10 meter lang zijn geen uitzondering. Ook qua vorm is veel mogelijk: ovaal, rond, rechthoekig, vierkant, … Zo kan het zwembad optimaal in het landschap geïntegreerd worden.

LET OP: je kan het mooie ‘eindeloze’ spiegeleffect pas verkrijgen als je zwembad op een hoogteverschil geplaatst wordt. Zo valt het zwembadwater ogenschijnlijk vanuit elke hoek in het niets. Om dit succesvol uit te voeren, kan een landschapsstudie vereist zijn.

 

3. Bekleding

Hoe wil je dat je infinity zwembad eruit komt te zien? De bekleding bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je zwembad. Een overzicht van de mogelijkheden:

  • Liner: dit is een doek in PVC of een vloeibaar materiaal waarmee de kuip van het zwembad bekleed is. Liners zijn beschikbaar in talloze kleuren en motieven. Een liner is waterdicht, hygiënisch en chloor- en UV-bestendig.
  • Zwembadtegels: deze zwembadbekleding oogt net iets luxueuzer dan een liner. We hebben het over keramische tegels of tegels in natuursteen die je in verschillende oppervlaktestructuren kan laten vervaardigen. Denk maar aan gepolijste, gesatineerde, geslepen of gehamerde tegels.
  • Mozaïektegels: enerzijds heb je glasmozaïek (losse vellen met daarop afzonderlijke steentjes), anderzijds zijn er mozaïeklinerprints uit kunststof. Die bevatten geen loszittende tegels en zijn doorgaans goedkoper. Je keuze hangt dus voornamelijk af van je budget en je persoonlijke smaak.
  • Waterdichte coating: dit is een verfbepleistering die vooral op een betonnen zwembadondergrond wordt aangebracht. De coating is verkrijgbaar in talloze zandkleuren en is erg geschikt voor liefhebbers van het rustieke uitzicht van Marokkaanse sierpleister.

 

4. Accessoires & omkadering

Heb je het zwembad van je dromen samengesteld? Dan is het tijd om het zwembad helemaal af te stemmen naar jouw smaak. Denk aan de afwerking van de wanden en boord, de verlichting, de zwembadafdekking, het terras, een poolhouse, … De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos en je kan je project zo groots maken als je zelf wil. Onthou wel dat de accessoires en totaalafwerking van je zwembad de uiteindelijke kostprijs van je project flink kunnen doen stijgen.

 

Laat je infinity pool realiseren door een zwembadbouwer!

Het bouwen van een infinity zwembad is niet eenvoudig. Dat komt door het complexe mechanisme van de buffertank. Daarnaast vergt het ook wat bouwkundig vooronderzoek: hoe wordt het zwembad het best in de omgeving geïntegreerd? Is de hellingshoek werkbaar? Welke vorm komt het mooist tot z’n recht? Kortom, een infinity zwembad met een goed werkende technische installatie is een taak voor een ervaren zwembadbouwer.

Een infinity zwembad laten bouwen? Maak gebruik van onze gratis offertedienst en ontvang binnen enkele werkdagen verschillende offertes op maat van jouw project. Zo kan je je project met een professional bespreken. Benieuwd? Vul dan het contactformulier in.

 

Prijs infinity zwembad

De prijs voor een infinity zwembad is afhankelijk van verschillende factoren: het model en ontwerp, de afmetingen, extra opties, …  De prijzen starten vanaf € 45.000, maar kunnen oplopen tot wel € 100.000 (excl. btw en incl. plaatsing). Alles hangt uiteraard af van jouw persoonlijke wensen en keuzes.

TIP: beschikt je tuin niet over het benodigde hoogteverschil of zoek je gewoon een goedkoper alternatief? Waarom dan geen gewoon overloopzwembad laten plaatsen? De prijzen schommelen tussen de € 60.000 à 70.000 voor een zwembad van 10 meter.

 

Vergelijk verschillende voorstellen voor infinity pools!

Een infinity zwembad op maat is een grote investering. Wil je de beste prijs voor jouw project? Neem dan contact op met verschillende zwembadbouwers en bespreek met hen je toekomstige infinity pool. Zo ontvang je niet alleen verschillende prijsvoorstellen, maar kan je ook diverse adviezen, materialen, ontwerpen, uitvoertermijnen, … met elkaar vergelijken.

Gratis & vrijblijvend offertes aanvragen? Vul dan ons contactformulier in en ga in gesprek met meerdere zwembadbouwers actief in je regio. Benieuwd? Start hier je aanvraag.

 

5 inspirerende realisaties

Een infinity zwembad in jouw eigen tuin of op jouw terras? Het kan! Droom weg bij onze onderstaande realisaties en laat je inspireren voor je eigen project.

 

INSPIRATIE 1: compact infinity zwembad op terras

infinity pool

Het uitzicht vanop dit terras leent zich uitstekend voor een infinity pool. De beperkte beschikbare ruimte weerhield de eigenaars er niet van om een mooi zwembad op maat samen te stellen. De betegeling langs de zwembadwanden vormt een mooi geheel met de afwerking van het terras. Op de foto kan je de buffertank zien die het vallende water opvangt.

 

INSPIRATIE 2: infinity zwembad met wellness-gedeelte

infinity pool tuin

Dit prachtige infinity zwembad komt mooi tot z’n recht. Hier kozen de bewoners om ook een wellnessgedeelte te integreren. Zo kunnen ze na de jacuzzi meteen in het zwembad gaan en zich vergapen aan de groene omgeving. De zwembadboorden werden afgewerkt met een duurzaam type natuursteen.

 

INSPIRATIE 3: infinity pool in rustiek landschap

infinity zwemvijver

Modern, maar toch een tikje eigenwijs. Zo kan je deze infinity pool het beste omschrijven. Niet alleen het uitzicht en het zwembad springen meteen in het oog, ook de weg ernaartoe. Deze is strak afgelijnd. Het strakke grasveld, de tegels en de boordafwerking in beton passen allemaal mooi in het landschap.

 

INSPIRATIE 4: penthouse aan zee met infinity pool op maat

infinity zwembad kopen

Dit is een realisatie waarvan je hoogstwaarschijnlijk al gelijkaardige voorbeelden hebt gezien in reisbrochures. Het is adembenemend mooi: het zicht op de zee, de doorkijkafsluiting die de ruimte alleen maar groter maakt, de strakke afwerking met de houten planchetten, de zwembadtegels, … De eigenaars van dit penthouse hebben alles in het werk gesteld om hun eigen zwemparadijs te realiseren.

 

INSPIRATIE 5: overloopzwembad tussen de velden

infinity zwembad prijs

Dit mooie inbouwzwembad werd afgewerkt met een boord in natuursteen en een azuurblauwe coating. Wat maakt deze realisatie net iets anders dan een typisch infinity zwembad? Wel, de zwembadbouwer heeft een kunstmatig hoogteverschil in de tuin moeten creëren om de afvoergoot van het zwembad in weg te werken. Anders krijg je niet die karakteristieke ‘infinity edge’.

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen