Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Plunge pool: uitvoeringen & prijzen

Groter is niet altijd beter. En dat geldt ook voor zwembaden! Zo kan je ook in een kleinere (stads)tuin of op je (dak)terras een zwembad laten aanleggen. Die is dan niet bedoeld voor baantjes trekken, maar eerder voor verkoeling op warme zomerdagen. Een zogenaamde plunge pool is daar ideaal voor. In dit artikel lees je alles over de mogelijke uitvoeringen, prijzen, … van zo’n mini-zwembad!

Ga snel naar:
Voor- en nadelen
Mogelijke uitvoeringen
Plunge pool prijs
Mogelijke alternatieven
FAQ plunge pool
Vergelijk nu meerdere offertes

 

 

Wat is een plunge pool?

De term ‘plunge pool’ komt uit Australië en is gebaseerd op de holle ruimte die door erosie ontstaat als een waterval de bodem raakt. Bij ons gaat het uiteraard niet om zo’n natuurlijk fenomeen, maar om een zwembad met een compact formaat om heerlijk in te genieten op warme lente- en zomerdagen. Ideaal als je geen grote tuin hebt, maar toch een luxueus zwembad wil!

Een plunge pool kopen? Laat je dan uitgebreid adviseren over de mogelijkheden door meerdere zwembadspecialisten in je buurt. Ontvang nu gratis advies en prijzen op maat.

plunge pool

 

Voor- en nadelen van een plunge pool

Heb je een kleine tuin of alleen een terras? Dat betekent niet dat je je droom van een eigen zwembad hoeft op te geven. Hét voordeel van een plunge pool is namelijk dat je die ook in dit soort kleine ruimtes kwijt kan. Wat zijn de andere voordelen? En zijn er ook nadelen aan zo’n zwembad? Een kort overzicht:

 

Voordelen van een plunge pool

 • Goedkoper dan een standaard inbouwzwembad: door de kleinere afmetingen is een plunge pool uiteraard een stuk goedkoper dan een klassiek bouwkundig zwembad. Kies je voor een bovengronds model? Dan liggen de kosten nóg lager. Verder lees je meer over de prijzen voor plunge pools.
 • Neemt weinig ruimte in beslag: ook als je ruimte buiten heel beperkt is, kan je een plunge pool plaatsen. Er bestaan zulke zwembaden van 5 x 3 m, maar het kan nog compacter (bv. 2 x 2 m). De diepte bedraagt dan weer gemiddeld 1,25 m. Kortom, voor elke woning is een plunge pool mogelijk.
 • Verschillende uitvoeringen, luxeniveaus, …: een plunge pool is meestal vrij klein, maar toch zijn er genoeg uitvoeringen om te overwegen. Ga je voor een mini-zwembad van beton of kunststof? Wil je een jetstream of massagefuncties? Zitplaatsen op een trap? Een zwembadspecialist stelt voor jou je perfect plunge pool samen.
 • Vakantiegevoel in je eigen tuin of terras: een zomers gevoel in eigen land? Door het azuurblauwe water in je plunge pool krijgt je tuin of terras een exotisch tintje. Zo maak je van elke warme dag een echte vakantiedag.
 • Minder onderhouds- en energiekosten: door het kleinere formaat en het lagere watervolume vergt een plunge pool minder onderhoud dan een groot bouwkundig zwembad. Ook de kosten om je zwembad te verwarmen liggen veel lager.

 

Nadelen van een plunge pool

 • Minder geschikt om te zwemmen: wil je baantjes zwemmen? Dan is een plunge pool niet de beste keuze. De term zegt het eigenlijk al: zo’n mini-zwembad is vooral geschikt om je in onder te dompelen en in te ontspannen. Zeker als je voor extra wellness-opties kiest, staat dat aspect centraal. Gelukkig is een verfrissende plons meestal al genoeg voor het echte vakantiegevoel.
 • Weinig ruimte voor spelletjes, opblaas speelgoed, …: willen je kinderen met de bal spelen in het zwembad? Of ronddobberen op een grote opblaaskrokodil? In een plunge pool is dat minder vanzelfsprekend dan in een groot bouwkundig zwembad. Al is dat voor de meeste mensen geen probleem. Alles hangt af van je verwachtingen!

 

Mogelijke uitvoeringen van plunge pools

Een plunge pool is dan wel kleiner dan een gewoon inbouwzwembad, maar je profiteert van een even breed scala aan mogelijkheden. Je kan zo’n mini-zwembad samenstellen op maat van jouw wensen én budget. Wat zijn dan de belangrijkste factoren? We zetten het op een rijtje:

 

1. Afmetingen en vorm

Plunge pools zijn sowieso compact, maar je hebt toch nog wel wat opties qua afmetingen. Enkele standaard formaten zijn 2 x 2 m, 3 x 2,5 m en 5 x 3 m. Je kan de afmetingen dus afstemmen op de ruimte in je tuin of op je terras. Ook qua vorm is er veel mogelijk. Ga je bv. voor een plunge pool met een ronde vorm of toch eerder voor het klassieke vierkant of rechthoek? Met maatwerk kies je het zelf!

 

2. Materialen

De meeste mini-zwembaden zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof: HDPE, dikwandig polyester, epoxy-acrylaat, … Deze kunststoffen zijn erg sterk, duurzaam en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Ga je liever voor een betonnen plunge pool? Ook zo’n gemetsteld inbouw mini-zwembad kan je laten realiseren door een ervaren zwembadbouwer.

 

3. Inbouw of opbouw

Afhankelijk van de mogelijkheden in jouw tuin of op jouw terras kan je een plunge pool laten inbouwen, of je kiest voor een opbouw-variant. Een ingebouwde versie oogt stijlvoller en luxueuzer, maar door de graaf- en funderingswerken loopt de kostprijs natuurlijk hoger op. Is je budget beperkt? En wil je breekwerk vermijden? Dan ga je beter voor een opbouw-variant, bv. met een houten constructie er omheen.

 

4. Luxeniveau

Net als bij een standaard zwembad kan je gaan voor een basic plunge pool of een variant met allerlei extra opties. Dankzij een plunge pool met jetstream kan je bv. toch zwemmen in je mini-zwembad. Of wil je een jacuzzi-functie, loungetrap, zwembadverlichting of massage zitplaatsen toevoegen? Bespreek het allemaal met je zwembadspecialist!

 

TIP: laat jouw plunge pool samenstellen door een specialist!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een plunge pool in jouw tuin of op jouw terras? Een ervaren zwembadbouwer komt vrijblijvend bij je langs om je wensen te bespreken. Zo krijg je een helder beeld van de mogelijke materialen, afmetingen, extra opties, …

Gratis meerdere offertes vergelijken? Heel eenvoudig! Je hoeft alleen het offerteformulier van Solvari in te vullen. Kom nu vrijblijvend in contact met gespecialiseerde vakbedrijven!

 

Plunge pool prijs

De kostprijs van een plunge pool varieert sterk, afhankelijk van de gebruikte materialen, eventuele graafwerken, de afmetingen, de gekozen opties, … Een basic plunge pool kan je al kopen vanaf 10.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing). Ga je echter voor een luxueuzere variant van 5 x 3 m met verschillende accessoires? Dan loopt die prijs al snel op tot 25.000 à 30.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing).

Gratis meerdere prijsvoorstellen vergelijken? Dat kan snel en eenvoudig door offertes aan te vragen bij zwembadbedrijven in je buurt. Daarna nemen meerdere specialisten contact met je op voor een offerte op maat. Start je aanvraag bij Solvari!

 

plunge pool prijs

 

Mogelijke alternatieven

Hou je het liever nog goedkoper dan een plunge pool op maat? Of heb je toch genoeg ruimte voor een groter zwembad? Voor elke situatie is er een geschikte oplossing. Hieronder 2 populaire alternatieven:

 

ALTERNATIEF 1 = opzetzwembad

Een verfrissende plons zonder de kosten van een ingebouwde plunge pool? Dan kan je in een kleinere tuin of op je terras ook een opzetzwembad plaatsen. Net als plunge pools zijn die verkrijgbaar in meerdere afmetingen, vormen, materialen, … Bovendien kan je zo’n zwembad ook makkelijk opbergen na de zomer en neemt deze dus nooit te veel ruimte in beslag. Met een bouwpakket kan je ook zelf aan de slag!

Richtprijs: vanaf 150 à 600 euro (incl. btw)

 

ALTERNATIEF 2 = bouwkundig zwembad

Wil je toch iets groters dan een compacte plunge pool? En heb je daarvoor ook genoeg ruimte in je tuin? Kies dan voor een bouwkundig zwembad op maat. De mogelijkheden van zo’n ingegraven zwembad zijn bijna eindeloos. Afhankelijk van je budget en je specifieke wensen overleg je met je zwembadbouwer over de afmetingen, vorm, technische ruimte, afwerking, …

Richtprijs: 30.000 à 100.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Enkele veelgestelde vragen over plunge pools

Denk je eraan om een plunge pool in je tuin te plaatsen? En heb je nog vragen over dit soort kleine zwembaden? Dan kan je altijd terecht bij verschillende zwembadspecialisten in je buurt. Hieronder beantwoorden we alvast 4 veelgestelde vragen.

  • Is een plunge pool goedkoop?

  Dat hangt ervan af. Ga je voor een mini-zwembad van bv. 2 x 2 m? En installeer je de plunge pool zélf? Dan beginnen de prijzen al vanaf 2.500 à 4.000 euro (incl. btw). Schakel je een zwembadspecialist in die een zwembad op maat voor je samenstelt en deze vervolgens plaatst? Dan betaal je een bedrag tussen 10.000 en 25.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing).

  Meerdere prijzen vergelijken? Simpel! Vraag vrijblijvend prijsoffertes aan via onze offerteservice. • Kan ik ook een plunge pool bovengronds plaatsen?
  Zeker! Zwembadbedrijven bieden meestal een ingebouwde variant en een bovengrondse variant aan. Die laatste is vooral handig als je kosten wil besparen en graafwerken in je tuin wil vermijden. Zeker op een terras is zo’n bovengrondse plunge pool erg interessant.


 • Hoe werkt de waterzuivering in zo’n mini-zwembad?
  Net zoals in een standaard zwembad. Idealiter investeer je in een automatische doseerinstallatie voor de pH- en chloorwaarden van je zwembadwater. Zo blijven die altijd op peil en hoef je zelf geen chloortabletten toe te voegen. Daarnaast moet je natuurlijk ook de zandfilter regelmatig reinigen, vuil uit het wateroppervlak halen, …


 • Hoe verwarm ik een plunge pool?
  Het populairste is een warmtepomp. Door het beperkte volume aan zwembadwater kan zo’n systeem je mini-zwembad snel opwarmen en makkelijk op temperatuur houden. Dat vergt ook veel minder energiekosten in vergelijking met een standaard inbouwzwembad. Zo kan je in principe het hele jaar door van je plunge pool genieten.

 

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen