Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Monoblok zwembad: voor- en nadelen & prijs

Een monoblok zwembad kan snel geplaatst worden en vereist maar weinig onderhoud. Bovendien zijn er ook veel mogelijkheden voor de afwerking van dit type zwembaden. In dit artikel vind je de voor- en nadelen en prijzen van de plaatsing van monoblok zwembaden.

 

prefab zwembad Wat is een monoblok zwembad?

Een monoblok zwembad is in feite een prefab zwembad. De zwembadvorm wordt namelijk op voorhand in een werkplaats vervaardigd en dan in één stuk geplaatst. De plaatsing van zo’n dit soort zwembad bij jou thuis kan dan ook erg snel verlopen.

Qua materialen zijn er veel mogelijkheden voor het produceren van monoblok zwembaden. Onder meer polyester, inox en keramiek behoren tot de opties. Een monoblok zwembad kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Bij plaatsing binnen moet je natuurlijk wel controleren of de zwembadvorm wel binnen zal passen.

 

Voor- en nadelen

Als je overweegt een monoblok zwembad te plaatsen, dan moet je natuurlijk de voor- en nadelen afwegen. Hier vind je alvast de belangrijkste pro’s en contra’s voor prefab zwembaden:

 

monoblock zwembad plaatsen Voordelen van prefab zwembaden

+ De plaatsing bij jou thuis kan snel gebeuren omdat de zwembadvorm al op voorhand in een fabriek is gemaakt.

+ Het aanbod is erg uitgebreid. Er zijn verschillende vormen en je kan ook kiezen voor modellen met trappen of verlichting.

+ De prijs van een monoblok zwembad ligt doorgaans lager dan die van een bouwkundig zwembad.

+ Vooral polyester monoblok zwembaden staan bekend om hun naadloze structuur. Dit voelt erg zacht aan, wat het zwemcomfort verhoogt.

 

monoblock zwembad prijs Nadelen monoblok zwembad

Ook al zijn er veel verschillende modellen en afwerkingen beschikbaar, je kan een monoblok zwembad niet op maat laten maken.

De bereikbaarheid van de plaats waar het zwembad moet komen is een belangrijke factor. De plaatsing van een monoblok zwembad in een moeilijk te bereiken tuin kan extra kosten met zich meebrengen.

Bij polyester zwembaden kan er verkleuring ontstaan onder invloed van chloor in het water en de UV-straling van de zon.

 

Monoblok zwembad prijs

De kosten voor het laten plaatsen van een zwembad zijn afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer de afmetingen van het zwembad, de materiaalkeuze en de bereikbaarheid van de plaats waar het zwembad moet komen zullen de prijs beïnvloeden.

Voor een monoblok zwembad met standaard afmetingen (8 x 4m) beginnen de prijzen bij 25.000 à 30.000 euro. De plaatsing is in deze prijs inbegrepen. Hou er rekening mee dat de kosten nog kunnen oplopen als je kiest voor bepaalde accessoires (zwembadrolluik, zwembadverwarming,…).

 

Ben je op zoek naar een vakman voor de plaatsing van een monoblok zwembad? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele zwembadbouwers. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Hoe verloopt de plaatsing?

Zoals reeds gezegd kan de plaatsing van een monoblok zwembad redelijk snel verlopen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van bouwkundige zwembaden. De eerste stap is het graven van de put waarin de zwembadvorm dan met behulp van een kraan wordt geplaatst. Daarna is het tijd voor de technische installatie en de aansluitingen. Eens het prefab zwembad correct geplaatst en aangesloten is, kan het gevuld worden.

De hele plaatsingsprocedure van een monoblok zwembad neemt ongeveer een kleine week in beslag. Dit is een richttermijn; de precieze plaatsingstijd is natuurlijk afhankelijk van de omgeving en andere omstandigheden (moeilijkheidsgraad, grootte van het zwembad,…).

 

monoblok zwembad

 

Hoe een monoblok zwembad onderhouden?

Om ten volle te kunnen genieten van een zwembeurt is een goed onderhoud van je zwembad nodig. Prefab zwembaden vragen eigenlijk nauwelijks onderhoud, maar je voert toch best regelmatig enkele basishandelingen uit om het zwembad proper te houden.

Zo zal je regelmatig de filter moeten reinigen om verstopping te vermijden. Daarnaast is de waterkwaliteit ook sterk afhankelijk van het juiste gebruik van chemicaliën. Chloor is hierbij natuurlijk erg belangrijk, maar de pH-waarde van het zwembadwater moet wel juist zijn om een goede werking van het chloor te verzekeren.

In het artikel “Onderhoud zwembad” vind je meer info en tips voor een goed onderhoud van je zwembad.

 

De plaatsing van een zwembad laat je best over aan een professionele zwembadbouwer. Je kan dan rekenen op uitgebreid advies en een correcte plaatsing. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij experts in zwembadbouw. Op die manier kan je eenvoudig prijzen vergelijken.

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen