Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kunststof zwembad

Wanneer de zonnige maanden voor de deur staan, begint het bij velen te kriebelen om te zwemmen. Steeds meer gezinnen kiezen voor de luxe van een eigen zwembad in de tuin. Jij ook? Dan behoort een kunststof zwembad tot de mogelijkheden. Welke opties zijn er? Hoeveel kost een kunststof zwembad? En uit welke andere soorten kan je nog kiezen?

Ga snel naar:
Kunststof zwembad: uitvoeringen
Kunststof zwembad: prijzen
Hoe kunststof zwembad plaatsen?
Mogelijke alternatieven
Waarom vertrouwen op zwembadspecialist?
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een zwembad van kunststof?

Zwembaden bestaan in diverse materialen. Maar hoe weet je dan welk materiaal het meest geschikt is voor jouw project? Als je voor een kunststof zwembad kiest, profiteer je van de volgende voordelen:

 • Verschillende typen zwembaden: inbouw-, opbouw- of opzetzwembad? Deze zijn allemaal beschikbaar in kunststof. Je hoeft je dus geen zorgen te maken qua mogelijkheden, voor elke tuin en elke smaak is wel wat mogelijk.
 • Meerdere vormgevingsmogelijkheden: inbouw monoblock zwembaden en opbouwzwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en afwerkingen. Bovendien zijn ze volledig naadloos, waardoor de kans op lekkages erg laag is.
 • Lange levensduur: kunststof heeft een lange levensduur. Polyester is bv. verstevigd met glasvezel. Daarom is kunststof een ijzersterk materiaal, dat bovendien erg zacht is voor je handen en voeten.
 • Snelle plaatsing: de meeste kunststof toepassingen zijn niet alleen sterk, maar door hun samenstelling ook buitengewoon licht. Daarom worden inbouwzwembaden van kunststof vaak sneller geplaatst dan andere soorten zwembaden.
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: de prijs voor een kunststof zwembad ligt misschien wel iets hoger dan die van andere zwembaden, maar gezien alle voordelen en de lange levensduur ben je zeker van een duurzame investering.

BELANGRIJK: onze vakspecialisten werken altijd met kunststof van topkwaliteit. Zo kan jij jarenlang van jouw investering genieten. Start hier je aanvraag.

 

Kunststof zwembad: uitvoeringen

kunststof zwembad bak

Ben je overtuigd van de kwaliteiten van een zwembad van kunststof? Dan ben je ongetwijfeld nieuwsgierig naar de mogelijkheden. We vertellen hieronder alvast meer…

 

1. Verschillende soorten kunststof

Kunststof zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. De populairste zijn zwembaden van polyester en hdpe zwembaden. Maar daarnaast heb je ook nog epoxy, vinylester, … Elk materiaal heeft z’n specifieke eigenschappen. Zo zijn bepaalde kunststofsoorten kleurvaster en beter bestand tegen osmose dan andere.

 

2. Typen kunststof zwembaden

Grofweg onderscheiden we 3 soorten zwembaden van kunststof: een inbouw-, een opbouw- en een opzetzwembad. Een overzicht met de opties:

 • Inbouwzwembad: hierbij kan je kiezen uit zowel prefab, monoblock als maatwerk uitvoeringen. Deze kan je naadloos integreren in de tuin en smaakvol afwerken naar keuze. Dit bouwtype is vooral interessant voor wie een groot budget en een ruime tuin heeft.
 • Opbouwzwembad: op zoek naar een goedkoper type zwembad dat je ook gedeeltelijk kan inbouwen? Dan is een opbouwzwembad een betere keuze. Bovendien is deze ook sneller geplaatst en komt er geen duur graafwerk bij kijken.
 • Opzetzwembad: een goedkoop type kunststof zwembad dat je bij de start van het zwemseizoen kan uithalen? Dan is een opzetzwembad een goede keuze. En zijn de warme zomermaanden voorbij? Dan berg je dit zwembad gewoon weer op. Ook erg handig bij bijvoorbeeld een kleine tuin.

 

3. Mogelijke vormgevingen

Hoe moet je zwembad eruit komen te zien? Binnen het aanbod prefab kunststof zwembaden kan je de volgende keuzes maken…

 • Vorm: monoblock zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Meest voorkomend is een langwerpig rechthoekig zwembad waarin je baantjes kan trekken, maar je hebt ook afgeronde zwembaden, achthoekige zwembaden, niervormige zwembaden, …
 • Afmetingen: daarnaast kan je ook de afmetingen van je kunststof zwembad gedeeltelijk zelf bepalen. Wil je bv. baantjes kunnen zwemmen? Dan is een zwembad van 3 meter te klein. Deze vragen beïnvloeden de uiteindelijke afmetingen van je project.
 • Bodem: naast de afmetingen heb je ook een ruime keuze op gebied van bodemafwerkingen. Je keuze is niet beperkt tot een ondiep zwembad met een vlakke bodem. Ben je bijvoorbeeld een fanatieke sporter? Dan kan je een zwembad met een diepe (2,40 m) of aflopende bodem kiezen.
 • Kleur: een zwembadliner zorgt voor een perfecte afdichting en geeft je zwembad een mooi uitzicht. Kies je voor een traditioneel azuur- of turqoiseblauw? Of toch eerder wit of groen? Veel fabrikanten bieden een uitgebreid aanbod aan liners aan. Zo heb je zelfs varianten met een mozaïekstructuur of marmerlook.
 • Type zwembad: wil je een infinity, overloop- of onderloopzwembad? Deze keuze bepaalt in sterke mate hoe je zwembad er uit komt te zien. Bij een overloopzwembad bv. staat de waterrand op gelijke hoogte met de rand van het zwembad. Zo krijg je een spiegelstrak wateroppervlak.

 

4. Afwerking zwembad

Vervolgens is ook de afwerking van je zwembad belangrijk. Enkele overwegingen bepalen het eindresultaat:

 • Trappen: een veilige trap is cruciaal. Bij inbouwzwembaden is de zwembadtrap vaak bij het ontwerp inbegrepen. Daarbij heb je een ruime keuze aan uitvoeringen. Bij een opbouwzwembad is het trapje aan de buitenkant bevestigd, maar is het ook mogelijk om een externe zwembadtrap te plaatsen.
 • Zwembadverwarming: wat is er nu heerlijker dan in een warm zwembad duiken? Je zwembad duurzaam verwarmen kan met een warmtepomp of zonneboilersysteem. Efficiënte verwarming is aangepast aan de afmetingen en de inhoud van je zwembad.
 • Verlichting: aangepaste zwembadverlichting maakt je bad niet alleen veilig, maar ook sfeervol. Zo kan je spots in je ingebouwde trappen laten verwerken, maar ook schijnwerpers plaatsen langs de rand van je zwembad.
 • Zwembadafdekking: kwalitatieve zwembadafdekking beschermt je zwembadwater tegen externe vervuiling, houdt de temperatuur van je water stabiel en biedt bovendien valbeveiliging. Dat is een must bij ingegraven zwembaden.
 • Afwerking: een compleet afgewerkt zwembad is pas ‘af’ wanneer het complete plaatje klopt. Daarbij hebben we het voornamelijk over mooie tegels langs de zwembadrand, eventueel een poolhouse met een loungeplek, …

 

Kunststof zwembad kopen? Een specialist adviseert je graag!

Interesse in een hard kunststof zwembad? Maar heb je nog vragen over de ontwerpmogelijkheden? Of wil je meer informatie over het verloop van de plaatsing en de technische mogelijkheden van je tuin? Dan helpt een zwembadspecialist je graag verder!

LET OP: bij monoblock kunststof zwembaden is maatwerk niet echt mogelijk. Daarvoor moet je een alternatief zoeken. Kom in contact met 3 à 4 professionals actief in je regio en ontvang gratis offertes op maat van jouw project. Start hier je aanvraag.

 

Kunststof zwembad: prijs

Een compleet afgewerkt zwembad van kunststof is een echte investering. Prijzen schommelen ook sterk en zijn afhankelijk van het type kunststof, de vormgeving, afmetingen en de afwerking. Maar de doorslaggevende factor is je keuze voor een inbouw- of een opbouwzwembad:

 • Inbouwzwembad van kunststof: vanaf € 30.000 (excl. btw, incl. plaatsing)
 • Opbouwzwembad van kunststof: vanaf € 2.000 (excl. btw)
 • Opzetzwembad van kunststof: vanaf € 150 (incl. btw)

LET OP: dit zijn richtprijzen en kunnen in de praktijk flink afwijken. Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van een inbouw- of opbouwzwembad in jouw tuin? Neem dan contact op met een ervaren zwembadspecialist. Is een opzetzwembad van kunststof meer jouw ding? Kijk dan naar enkele mogelijkheden in onze webshop.

 

Hoe kunststof zwembad plaatsen?

Een monoblock zwembad van kunststof plaatsen, is geen eenvoudige opgave. Sterker nog: het is echt werk voor professionals. Hieronder bespreken we hoe zo’n zwembadspecialist te werk gaat:

kunststof inbouw zwembad

 

 1. Voorbereidende werken

  Voordat een vakman je zwembad plaatst, is het belangrijk dat je eerst goed nadenkt over de gewenste locatie. Is je tuin licht hellend? Hoe is deze georiënteerd? Dit soort vragen bepalen de beste plek voor jouw zwembad. Pas wanneer dit duidelijk is, kan je vakman beginnen met het grote werk.

 2. Graaf-, grond- en betonwerken

  Aan het plaatsen van een zwembad gaan vaak grote graafwerken vooraf. De exacte plaats waar het zwembad moet komen, wordt uitgegraven en vervolgens afgewerkt met beton. Indien de ondergrond te vochtig is, wordt een drainage geplaatst.

 3. Kunststof zwembad plaatsen

  Vervolgens wordt de kunststof zwembad bak in de voorziene ruimte geplaatst en afgewerkt met stabilisé voor een stevige verankering. Omdat een monoblock zwembad uit 1 geheel bestaat, zijn er vaak kranen nodig om die veilig naar je tuin te vervoeren. Is je zwembad klaar? Dan sluit een vakman alle technische onderdelen aan.

 4. Zwembad afwerken

  Als laatste wordt het totaalplaatje afgewerkt. Denk maar aan het plaatsen van boordstenen, het aanleggen van een terras rondom het zwembad, … Is de omkadering afgerond en is het zwembad grondig gepoetst? Dan kan het zwembad geleidelijk worden gevuld met water.

Kunststof inbouw zwembad kopen? Schakel dan een ervaren zwembadspecialist in! Die helpt je graag verder: van advies over het meest geschikte zwembad, tot de uiteindelijke plaatsing. Interesse? Kom in contact met experts actief in je regio via ons formulier. Laat een kunststof zwembad plaatsen.

 

Mogelijke alternatieven

Wil je een ontwerp dat net iets origineler is dan een monoblock kunststof zwembad? Dan kan je de volgende alternatieven overwegen:

 

ALTERNATIEF 1: een betonnen zwembad

Droom je van een zwembad dat volledig op maat is gemaakt? Dan is een zwembad van beton (bouwkundig zwembad) de ideale keuze. Dit zijn de meest exclusieve zwembaden met een ruim aanbod aan afwerkingen. Let wel, door die keuzevrijheid is dit type zwembad veel duurder dan een monoblock kunststof zwembad.

TIP: ontdek meer over bouwkundige zwembaden.

 

ALTERNATIEF 2: een RVS zwembad

Op zoek naar een zwembad met een unieke look? Gemaakt met een materiaal dat volledig recyclebaar is? Dan zit je goed met RVS. Deze baden worden gemaakt met verschillende aan elkaar gelaste RVS platen of met 1 inox plaat die in een bepaalde vorm geplooid wordt. Wist je dat dit ook een energiezuinigere keuze is? RVS houdt de warmte van het zwembadwater namelijk langer vast dan andere materialen.

TIP: ontdek meer over RVS zwembaden.

 

Waarom vertrouwen op een ervaren zwembadspecialist?

Iedereen kan z’n eigen kunststof opzetzwembad plaatsen: volg de handleiding en vul met water. Door af en toe je zwembadwater met de juiste producten te behandelen, heb je een perfecte seizoensoplossing. Droom je echter van een permanent zwembad in de tuin? Dan schakel je beter een expert in voor…

 • Ontwerp op maat: een vakbedrijf staat garant voor een complete analyse. Welk type kunststof zwembad wil je? Wat is er technisch mogelijk in jouw tuin? Pas na het voeren van een persoonlijk gesprek kan hij aan de slag.
 • Professionele plaatsing: heb je het ideale zwembad gevonden? Dan zorgt je professional voor een correcte plaatsing. Zo kan je zomers genieten in je eigen tuin!
 • Kwalitatieve materialen: een professional maakt alleen gebruik van hoogwaardige materialen. Zo ben je zeker van een mooi afgewerkt kunststof zwembad dat zeker tientallen jaren mooi blijft.
 • Onderhoudscontract: een eigen zwembad vergt ook het nodige onderhoud. Gelukkig kan je jouw vakman hiervoor inschakelen. Ongetwijfeld biedt die enkele onderhoudscontracten aan. Zo hoef jij je hier geen zorgen over te maken.

 

Vergelijk zwembadexperts & bespaar!

Wist je dat je behoorlijk wat geld kan besparen wanneer je de tijd neemt om verschillende offertes te vergelijken? Via het onderstaande aanvraagformulier brengen we je in contact met 2 à 3 zwembad specialisten actief in je regio. Ontvang offertes op maat van je project, krijg inzicht in de prijsopbouw en maak zo een weloverwogen keuze.

Gratis offertes vergelijken? Dat kan via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen