Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zwembad renoveren: opties & prijzen

Een filter die het soms laat afweten, verkleurde zwembadtegels, vuile blaasjes in je zwembadfolie of vermoedens van een lekkage in je zwembad? Dan is het de hoogste tijd voor een zwembadrenovatie. Over welke klussen gaat het dan precies? Hoe gaat een zwembad renoveren in z’n werk? En hoeveel kost het? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Zwembad renoveren: 2 opties
Zwembad renovatie: gemiddelde prijzen
Zelf zwembad renoveren of expert?
Kies ik voor een renovatie of een nieuw zwembad?
Ontvang nu vrijblijvend offertes

 

 

Wanneer moet je een zwembad renoveren?

Waarom zou je een zwembadrenovatie overwegen? En wanneer? Er zijn verschillende redenen voor zo’n investering. We zetten 3 belangrijke punten op een rij:

 • Constructiefouten: vaak merk je constructiefouten pas na enkele jaren op. Dat uit zich o.a. in (lokale) verzakkingen van je zwembad, scheuren in de afwerkingslaag, lekkages, … Problemen die je beter zo snel mogelijk laat oplossen!
 • Verwaarloosd zwembad: wil je langdurig van je zwembad genieten? Dan is regelmatig onderhoud een absolute must. Jarenlang achterstallig onderhoud leidt tot een verwaarloosd zwembad waarin zwemmen steeds sterker is af te raden.
 • Nieuwe look: er hoeft niet altijd een dwingende noodzaak aan een zwembad renovatie vooraf te gaan. Soms sluit de huidige uitstraling van je zwembad niet meer aan bij je voorkeur en stijl. Wil je misschien een nieuwe zwembadrand plaatsen? Je zwembad uitbreiden? Of de liner vervangen?

Zwembadexpert nodig? Dan zit je hier goed! Onze specialisten plaatsen niet alleen nieuwe zwembaden, maar je kan ze ook inschakelen voor het renoveren van een bestaand zwembad. Interesse? Kom in contact met experts actief in je regio via het aanvraagformulier.

zwembad renoveren

 

Zwembad renoveren: 2 opties

Hoe gaat een zwembad renovatie in z’n werk? Hieronder bespreken we kleine renovatiewerkzaamheden ten opzichte van een complete zwembadrenovatie.

 

1. Kleine renovatiewerken aan je zwembad

Om je zwembad op te frissen is een complete renovatie niet altijd nodig. Soms zijn enkele lokale aanpassingen al voldoende. De mogelijkheden op een rij:

 • Nieuwe tegels plaatsen: is de binnenkant van je zwembad afgewerkt met tegels? Die kunnen na verloop van tijd loslaten. Gelukkig zijn tegels eenvoudig per stuk beschikbaar.
 • Lekkages verhelpen: slijtage en beschadigingen in of rond het zwembad kunnen lekkages veroorzaken. Zie je rondom het zwembad vochtige plekken of verzakkingen? Dan heb je meestal te maken met een lek. Soms is een makkelijke oplossing zoals het dichten van leidingwerk of scheuren in de liner al genoeg, maar in andere gevallen zijn grotere ingrepen mogelijk vereist.
 • Filtersysteem vervangen: het filtersysteem van je zwembad is onmisbaar voor een goede waterkwaliteit. Werkt de pomp, het hydraulische systeem of de afvoerpijp niet zoals het hoort? Dan is dit funest voor je zwembadwater. In dit geval bepaalt een expert of hij het hele filtersysteem vervangt, of maar een paar onderdelen.
 • Verlichting repareren: zijn er bepaalde lampjes die niet meer aan gaan? Of wil je simpelweg wat meer zwembadverlichting integreren om je zwembad mooier én veiliger te maken? Dit heeft een expert snel geregeld!
 • Osmose in polyester zwembad wegwerken: osmose is het proces waarbij blaasjes in het polyester ontstaan. Een expert kan de blaasjes open branden en ze hierna vlak schuren. Indien nodig vult hij ze nog op met een epoxypasta. Is de schade te groot? Dan snijdt hij een deel van het zwembadlaminaat uit voor een complete renovatie.
 • Nieuwe liner aanbrengen: gemiddeld gaat een liner zo’n 10 à 20 jaar mee, maar na jaren intensief gebruik is slijtage in de vorm van scheuren en verkleuringen onvermijdelijk. Wil je dit herstellen, of pas je de uitstraling van je zwembad liever aan? Dan kan je een nieuwe zwembadfolie laten plaatsen. Deze zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en bedrukkingen.
 • Herstellen of vernieuwen van afdeksysteem: je zwembadafdekking voorkomt vervuiling van het water, is belangrijk voor de veiligheid en houdt het water op temperatuur. Laat deze bij schade dus op tijd repareren, vervang bepaalde onderdelen voor meer energie-efficiëntie of kies voor een nieuwe afdekking.

 

2. Complete renovatie van je zwembad

Je hebt een bestaande woning gekocht met een bouwkundig zwembad dat jarenlang niet is onderhouden. Nu wil jij dit zwembad nieuw leven inblazen. Of is jouw oude zwembad al eeuwen aan vervanging toe? Hieronder leggen we uit hoe een specialist dan te werk gaat:

 • STAP 1 – grondige inspectie: tijdens deze stap bestudeert je expert de staat van het zwembad en onderzoekt die waar er eventueel lekkages zijn. Deze inspectie wijst ook uit of er nog onderdelen zijn die in goede staat verkeren. Tijdens dit bezoek bespreken jullie ook het gewenste eindresultaat.
 • STAP 2 – oud zwembadwater wegpompen: om het zwembad te herstellen, moet het zwembad helemaal droog staan. Het water wegpompen gebeurt volgens strikte voorschriften. Pas dan kan de renovatie beginnen. De werkwijze is afhankelijk van het type zwembad.
 • STAP 3 – wandbetegeling verwijderen: heb je een zwembad met mozaïek of betegeling? En wil je deze inruilen voor een andere wandafwerking? Dan verwijdert een expert deze laag met aangepast gereedschap. Het eindresultaat is een gestript zwembad dat bijna klaar is voor een nieuwe afwerking.
 • STAP 4 – betonnen kuip renoveren: om het zwembad te verstevigen en opnieuw waterdicht te maken, brengt een expert nog extra vulmiddel aan. Vervolgens schuurt hij het beton volledig op voor een goede hechting van de primer, zwembadcoating, folie of betegeling.
 • STAP 5 – afwerking: is de basis van je zwembad volledig gerenoveerd? Dan kan je deze naar wens afwerken. Je zwembad wordt vervolgens opnieuw met water gevuld, de zwembadafdekking wordt geïnstalleerd, de zwembadrand en het omliggende terras aangelegd, …

 

Schakel een zwembadexpert in voor een professionele renovatie!

Elke zwembadrenovatie is anders. De werkwijze hangt dan ook helemaal af van het eindresultaat dat je voor ogen hebt. Wist je dat je je zwembad ook kan vergroten? En dat je een vijver kan ombouwen tot een luxe zwembad met whirlpool? Alles is bespreekbaar. Zelfs bij monoblock zwembaden heb je flink wat mogelijkheden.

Door die enorme diversiteit qua oplossingen zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Onze tip? Schakel een zwembadspecialist in. Zo ben je zeker van een renovatie en uitvoering op maat. Start hier je aanvraag.

 

Zwembad renovatie: kosten

Hoeveel betaal je nu om een zwembad te renoveren? Algemeen geldt: hoe groter de schade, hoe hoger de kostprijs. Alles is afhankelijk van de werken die je laat uitvoeren.

Kortom, de prijs voor je zwembad renovatie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de huidige staat en de grootte van het zwembad, de benodigde voorbereiding, de omvang van de renovatie en de kwaliteit van de oplossingen die een vakspecialist je biedt.

Offertes voor een zwembadrenovatie nodig? Ontdek zelf hoeveel je zwembadrenovatie zal kosten door offertes aan te vragen bij verschillende vakspecialisten in je regio. Zo vergelijk je niet alleen prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen, uitvoertermijnen, …. Vul het contactformulier in.

 

zwembad renovatie

 

Zelf zwembad renoveren of expert?

Is het slim om zelf je zwembad te renoveren? Of juist niet? We vergelijken deze 2 mogelijkheden voor je:

 

OPTIE 1: zelf zwembad renoveren

Zelf enkele gaatjes dichtjen, wat lampen vervangen of een paar tegels herstellen; dat kan je best zelf! Ben je erg handig? Dan kan je ook het complete terras rondom je zwembad aanleggen en andere kleinere klussen. Grote werkzaamheden, daarentegen, besteed je beter uit aan een zwembadexpert. Een voorbeeld:

Een nieuwe zwembadfolie plaatsen is niet eenvoudig. De installatie gebeurt precies zodat het geheel netjes aansluit op de ondergrond. Blijkt een lekkage z’n oorsprong te hebben in uitgedroogde naden van de zwembadliner? Dan moet je deze naden dichtlassen. En dat is écht werk voor een expert!

 

OPTIE 2: zwembad renovatie door zwembadspecialist

Met een ervaren zwembadspecialist ben je zeker van een duurzaam eindresultaat, waardoor je opnieuw jarenlang van je zwembad kan genieten:

 • Altijd een oplossing op maat : staat er een zwembadrenovatie op de planning? Dan komt een expert langs om de huidige staat van je zwembad te onderzoeken. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om je wensen te bespreken.
 • Gebruikt kwalitatieve materialen: een zwembadspecialist die al jaren in het vak zit, weet welke materialen, producten en merken het beste zijn. Bovendien kan hij ook snel de nodige vervangstukken inkopen als dat nodig zou zijn.
 • Voorziet betrouwbare service: heb je problemen met je filtersysteem? Of vermoed je dat er een lek in je zwembad zit? Dan kan je altijd bij je expert terecht. Ook wanneer je op zoek bent naar een vakspecialist voor je zwembadonderhoud. Vraag dan naar een onderhoudscontract en de eventuele voorwaarden.
 • Aanspreekpunt: ten slotte speelt een expert ook een belangrijke rol als aanspreekpunt voor advies. Wil je weten of je een vergunning nodig hebt voor de plaatsing van je zwembad? Of benieuwd naar andere regels in je gemeente? Dan is hij gegarandeerd op de hoogte.

Zwembadspecialist inschakelen? Dan zit je hier goed! Vind verschillende experts actief in je regio via ons contactformulier en ontvang offertes op maat!

 

Kies ik voor een zwembadrenovatie of een nieuw zwembad?

Hierop kunnen wij geen eenduidig antwoord bieden: er is namelijk veel mogelijk. Toch helpen we je graag op weg met enkele doorslaggevende factoren:

 • Aard van de schade: hoe ernstig is de schade? Dat onderzoekt een specialist voor jou. Zo’n inspectie zal veel verduidelijking bieden over de mogelijkheden.
 • Omvang van de renovatie: gaat het om kleine, oppervlakkige beschadigingen? Dan voert je specialist deze reparaties meestal snel uit. Bij ernstige en/of structurele schade die in de toekomst gevaarlijke situaties kan opleveren, is een complete renovatie of zelfs een nieuw zwembad verstandiger.
 • Je budget: is het eigenlijk wel zo dat een renovatie altijd goedkoper is dan een nieuw zwembad? Dat lijkt vaak zo, maar veel kleine klusjes in combinatie met voorbereidende werkzaamheden doen de kostprijs ook stijgen. Het zal dus verschillen per situatie!

 

CONCLUSIE: luister naar het advies van je zwembadspecialist!

Een onderzoek door een zwembadspecialist is de belangrijkste stap voor een duurzame oplossing. Soms lijkt de schade op het eerste gezicht beperkt, maar er kunnen nog andere, verborgen problemen zijn. Samen bepalen jullie wat de beste oplossing is: aan de hand van jouw wensen én budget.

Vind een zwembadspecialist actief in je regio via het onderstaande formulier:

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen