Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Luxe zwembad: 10 voorbeelden om bij weg te dromen

Een luxe zwembad is de ideale keuze voor wie een zwembad wil met net dat tikkeltje meer. Zulke top zwembaden zijn op maat gemaakt en ontworpen volgens jouw specifieke eisen en budget. Zo ben je verzekerd van een exclusief zwembad zoals het nog nergens anders werd geplaatst. Benieuwd naar de mogelijkheden van een luxe zwembad? In dit artikel zetten we 10 originele inspiratievoorbeelden en ideeën op een rijtje.

 

Geen luxe zwembad zonder uniek design

Een monoblok zwembad is uiteraard al een stuk luxueuzer dan een opbouwzwembad of een opblaas zwembad. Wil je toch dat ietsje meer, dan kies je beter voor een bouwkundig zwembad.

Het grote voordeel van een bouwkundig zwembad is dat het volledig op maat is gemaakt, aangepast aan jouw specifieke wensen. Je kiest zelf de grootte, het gebruikte materiaal, de vorm, … Kortom, met al die keuzevrijheid kan je jouw zwembad zo uniek maken als je zelf wil.

Wat een luxe zwembad misschien wel het meest onderscheidt van een standaard zwembad is het unieke design. Een designzwembad plaatsen kan op verschillende manieren:

 

top zwembaden

Dat je kiest voor een bouwkundig zwembad hoeft niet te betekenen dat jouw zwembad hoe dan ook in de grond is ingewerkt. Bovenstaande foto is een voorbeeld van een bouwkundig zwembad boven de grond. Dit unieke design, samen met de helling waarop het zwembad staat en de afwerking in beton, maken van het zwembad een uniek exemplaar.

 

luxe zwembad

Het komt niet vaak voor, een zwembad met een glazen wand. Dat in combinatie met helder water en aangepaste verlichting en je hebt met jouw zwembad een echte eyecatcher.

 

luxe overloopzwembad

Ook overloopzwembaden zijn populaire luxezwembaden. Bij een overloopzwembad staat het waterniveau even hoog als de rand van het zwembad. Zo krijg je een mooi, luxueus spiegeleffect.

 

Interesse in een bouwkundig zwembad en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw wensen? Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende zwembadbouwers via de offertepagina.

 

Het afwerkingsmateriaal bepaalt de look

Het materiaal voor de afwerking van de bodem, wanden en boordstenen bepaalt voor een groot deel de look van jouw zwembad. Er zijn natuurlijk heel wat mogelijkheden, maar voor een luxe zwembad zijn vooral marmer en natuursteen erg populair als afwerkingsmateriaal.

 

design zwembad natuursteen

Op bovenstaande foto zie je dat de bodem en de wanden van het zwembad afgewerkt zijn in natuursteen. Het materiaal geeft het water een donkere schijn, wat zorgt voor een natuurlijke en rustgevende look.

 

zwembad luxe

Ook populair bij luxe zwembaden is een afwerking in mozaïek. Vaak kiest men voor kunststofliners met een mozaïekprint of glasmozaïek. Glasmozaïek is beschikbaar in aparte vellen waarop de steentjes zijn aangebracht.

 

Interesse in een zwembad en benieuwd naar de mogelijkheden op vlak van materialen en afwerking? Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan bij erkende zwembadbouwers via de offertepagina.

 

Design zwembad i.c.m. wellness voor optimale luxe

Echte luxe krijg je als je jouw zwembad combineert met wellness. Een sauna of een stoombad moet je natuurlijk apart plaatsen, maar een jacuzzi kan je gewoon in het zwembad integreren. Zo kan je makkelijk van de jacuzzi naar het zwembad en omgekeerd.

Een jacuzzi is bovendien niet seizoensgebonden en kan je ook gebruiken bij erg koud weer. Bij warm weer zorgt het zwembad dan weer voor de nodige afkoeling. Met een combinatie heb je dus het beste van 2 werelden…

Let op want het plaatsen van een jacuzzi, zeker i.c.m. een zwembad, vraagt vakkennis en ervaring. Je doet er dus goed een vakman in te schakelen om zo de werken correct en vlot te laten verlopen. Via de offertepagina kan je vrijblijvend advies en prijzen op maat aanvragen bij erkende vakmannen.

 

luxe zwembad in tuin

Bovenstaande foto is een voorbeeld van zo’n zwembad met geïntegreerde jacuzzi. Hoewel de scheiding tussen beiden duidelijk is, vormen de jacuzzi en het zwembad toch 1 geheel. Via de verlaagde rand aan de jacuzzi kan je makkelijk naar het zwembad en omgekeerd.

 

luxe jetstream zwembad

Wil je naast heerlijk ontspannen ook baantjes trekken in jouw zwembad? Dan kan je een jetstream laten inbouwen. De jetstreams produceren tegenstroom waardoor jij kan zwemmen. Een jetstream zwembad is dus ideaal voor mensen die graag zwemmen maar niet de plaats hebben om een heel groot luxe zwembad te plaatsen. Vraag vrijblijvend prijzen op maat aan via de offertepagina.

 

Verlichting voor een sfeervolle afwerking

Het zou zonde zijn als er niets van jouw eyecatcher zichtbaar is zodra het donker wordt. Verlichting kan dan ook niet ontbreken bij een luxe zwembad. Zwembadverlichting zorgt bovendien niet alleen voor een gezellige sfeer, dankzij de verlichting kan je ’s avonds ook langer blijven zwemmen.

Er zijn verschillende manieren om een zwembad te verlichten. Via inbouwspots, via drijvende lichtbollen, via een waterval met geïntegreerde ledverlichting, … Voor een makkelijke bediening kan je de zwembadverlichting samen met de zwembadafdekking, zwembadverwarming en andere functies in jouw eigen zwembad domoticasysteem integreren.

 

zwembad luxe zwembadverlichting

Op bovenstaande foto zie je dat het zwembad verlicht wordt door ingebouwde spots. Origineler wordt het als je kiest voor zwembadverlichting in een speciale kleur of lampen die van kleur veranderen.

 

Een waterval als origineel extraatje

Bij een standaard zwembad komt het niet zo vaak voor, maar een fontein of waterval is wel populair bij luxueuzere zwembaden. Het zijn dan ook ‘gadgets’ die zorgen voor een stijlvol extraatje. Een waterval of fontein kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Het kan in de wand worden ingewerkt of je kan kiezen voor een op zich staand exemplaar dat op de rand van het zwembad gemonteerd wordt.

 

zwembad waterval

Bovenstaand zwembad heeft een waterval die volledig is ingewerkt in de wand. Zo’n ingewerkt exemplaar is omwille van de stijlvolle look het populairst bij luxe zwembaden in de tuin.

 

Een luxe zwembad vraagt een stijlvolle omgeving

Een luxe zwembad komt pas tot zijn recht als ook de omgeving stijlvol is aangekleed. Een poolhouse, bijpassende ligzetels, een extra zonneterras, een bar, … maken het geheel volledig af. Zorg er ook voor dat jouw tuin er netjes bij ligt.

 

luxe zwembad kopen

Op bovenstaande foto zie je dat het helemaal niet veel hoeft te zijn. Een verzorgde tuin en enkele ligzetels die passen bij de stijl van jouw woning en tuin, en jouw luxe zwembad komt helemaal tot zijn recht.